Väljakutsed

Kas olete valmis oma andmedeemonitega silmitsi seisma?

Rakenduste muutumine

Kas pidevalt muutuv ja uuenev rakenduste maastik tekitab peavalu? Kas soovite pikkade üleminekuprojektide ajal tagada andmete ja info stabiilsuse? 

Teie andmemaastik on keeruline

Digitaliseerimine ja innovatsioon on avaldanud tohutut mõju rakenduste maastikule. Kui organisatsiooni rakendusarhitektuur oli varem suhteliselt lihtne, siis tänapäeval seisavad organisatsioonid silmitsi IT-maastiku suureneva keerukusega: IT-süsteemide arv, andmete hulk, protsessid, tooted, uuendused, migratsioonid jne on aastate jooksul eksponentsiaalselt kasvanud ja muutuvad pidevalt. 

Väljakutse: Lähtesüsteemide muudatuste mõju andmeanalüütikale võib kalliks maksma minna

Samal ajal kui rakendustemaastiku kõigi muudatuste jälgimine muutub üha raskemaks, võivad need muudatused avaldada märkimisväärset mõju andmeid kasutavatele aruannetele. Stabiilsuse tagamine andmete sujuvamaks muutmise teel, nii et rakenduste muutused ei põhjusta enam andmete ja aruannete muutusi, on ülioluline. Andmed on kasulikud ainult siis, kui need on täpsed. Isegi väike viga võib tekitada olulise erinevuse, mõjutades teie otsuseid. Probleemide lahendamine pärast nende tekkimist maksab väärtuslikku aega ja raha. 

Lahendus: Andmeplatvorm, mis tagab stabiilsuse ka süsteemide muutumisel

Õige arhitektuuriga andmeplatvormi abil, mis põhineb Sparkle’i viitearhitektuuril, saate tagada stabiilsuse. Kihilise arhitektuuri kasutuselevõtuga saate minimeerida rakenduste maastiku muudatuste mõju teie aruandlusele ja rakenduste integreerimisele. 

Kuna juurdepääsukiht (mis sisaldab teie aruandeid, töölaudu, API-sid) pääseb juurde esitluskihile (presentation layer), tagab esitluskihi stabiilsuse säilitamine aruandluse stabiilsuse. 

Kui aluskiht on ehitatud vastavalt DataVaulti metoodikale, säilitatakse kõik asendatava rakenduse ajalugu. Kui see on õigesti modelleeritud, on rakenduste muutmise mõju väga piiratud. Muudetud rakenduste andmed jäävad aluskihile ja uute rakenduste andmed integreeritakse. 

See tähendab, et kui rakendus asendatakse teise rakendusega: 

  • Aluskiht säilitab eelmise rakenduse andmed ja integreerib uue rakenduse andmed. Kui kasutatakse Data Vaulti, lisatakse sageli vähemalt uusi satelliite olemasolevatele hub’idele. 
  • Esitluskiht kohandatakse ka uute rakenduste andmete kaasamiseks. 
  • Juurdepääsukiht on minimaalse mõjuga ja nii aruandlus kui ka rakenduste integreerimine on stabiilsed, pakkudes ülevaadete stabiilsust. 

Kaasaegne andmeplatvorm suudab täita praeguseid ja tulevasi (+/- 5 aastat) andmevajadusi. See on sageli pilvepõhine, integreerib andmeid mitmest süsteemist ning selle seadistamine ja hooldamine on kuluefektiivne.  

 

Sparkle on pühendunud oma klientidele parimate lahenduste pakkumisele. Võtke ühendust meie ekspertidega, et arutada, kuidas saame aidata teil lahendada teie andmeprobleeme.