Väljakutsed

Kas olete valmis oma andmedeemonitega silmitsi seisma?

Andmesilod

Olukord, kus andmed asuvad osakonnasisestes silodes, on täiesti tavapärane. See aga viib enamasti duplikaatide tekkimiseni ning andmete järjepidevuse kadumiseni, mis omakorda muudab tõhusa andmete ristanalüüsi peaaegu võimatuks. Kas soovite saada ühtset ülevaadet oma klientide teekonnast? Kas tunnete puudust kesksest andmekogust (master data)?

Andmed on laiali jaotatud

Finants, personal, turundus, müük – need ja teised organisatsiooni osakonnad vajavad oma töö tegemiseks erinevat teavet. Paljudes ettevõtetes on osakonnad harjunud töötama oma maailmades. Igal osakonnal on oma keel, protsessid ja väljakutsed. Kuna ettevõte koosneb mitmest osakonnast, mis võivad olla laiali jaotatud erinevatesse asukohtadesse, on suur tõenäosus, et ka andmed on ettevõttes samamoodi hajutatud. Neid eraldiseisvaid asukohti nimetatakse andme- või teabesilodeks. 

Kuna eraldiseisvates andmesilodes puudub andmete järjepidevus, kannatab sageli andmete kvaliteet. Samuti on sellises olukorras juhtidel raske saada terviklikku ülevaadet oma ettevõttest. 

Väljakutse: Juurdepääs kogu ettevõtte teabele on ülioluline

Andmesilod võivad esmapilgul näida ohutuna, kuid tegelikkuses vähendavad need tootlikkust, takistavad koostööd ja vähendavad analüütilist võimekust. Andmevarade hulga ja mitmekesisuse kasvades kasvavad ka andmesilod. 

Konkurents, vajadus kulusid kärpida ja soov võimalusi ära kasutada sunnivad organisatsioone oma andmeid rohkem kasutama. Et maksimeerida protsesside efektiivsust ning avastada uusi ärivõimalusi, on vajalik juurdepääs ettevõtteülesele teabele. 

Lahendus: Kaasaegne andmeplatvorm ja andmehaldus

Saate oma andmeplatvormi moderniseerida selliselt, et andmesilod ei takistaks andmevooge ega põhjustaks lisatööd. Seda saab teha andmete tsentraliseerimise ja analüüsi jaoks optimeerimise teel. Ehitage tulevikukindel andmeplatvorm, mis võimaldab rohkem sissevaateid andmetesse ja süsteemideülest integratsiooni ilma olemasolevaid protsesse mõjutamata. 

Andmeplatvormi moderniseerimisega eemaldate tõkked ning muudate IT-süsteemide vahelised andmevood sujuvamaks, et teie ettevõte saaks keskenduda oma strateegiliste eesmärkide saavutamisele. Kaasaegne andmeplatvorm suudab täita praegused ja tulevased (+/- 5 aastat) andmevajadused. See on sageli pilvepõhine, integreerib andmeid mitmest süsteemist, on kuluefektiivne seadistada ja hooldada.

Kui andmed on tsentraliseeritud ja integreeritud, tekib võimalus tsentraliseerida ka andmetele ligipääs ja andmete valitsemine läbi andmehalduse praktikate. Andmehaldus loob raamistiku kõigile andmetega seotud algatustele. Andmehaldus töötab kolmel tasandil: inimesed, protsess ja tehnoloogia. Ärireeglistiku, metaandmete halduse ja andmete juurdepääsueeskirjade loomine võimaldab iseteeninduslikku analüüsi, nii et volitatud ärikasutajad saavad hõlpsasti juurde pääseda vajalikule teabele.

Võta ühendust meie ekspertidega, et arutada, kuidas saame aidata teil lahendada teie andmeprobleeme.