Väljakutsed

Kas olete valmis oma andmedeemonitega silmitsi seisma?

Piiratud pärandsüsteemid (legacy)

Kas vanu IT-süsteeme on raske uuendada? Kas andmed jäävad ligipääsmatuse, nõrkade integratsioonivõimaluste ja jõudluspiirangute tõttu luku taha? 

Tüüpilisel organisatsioonil on keeruline andmemaastik, millel on palju piiranguid

Aastate jooksul, kui teie ettevõte on kasvanud, on IT-osakond vastutanud mitme ärikriitilisi funktsioone toetava andmebaasisüsteemi eest, sh finantsid, kliendisuhete haldus (CRM), laohaldus, personalijuhtimine jm. 

Teie ettevõte haldab nüüd paljusid erinevaid andmebaasiservereid, millel on erinevad versioonid ja erinevad tarnijad. Neid pärandsüsteeme ei saa hõlpsasti tsentraliseerida ega asendada, kuna kulu-tulu suhe on liiga kõrge või kuna ettevõtet mõjutaks see liiga palju. 

Väljakutse: IT-süsteemidesse lukustatud andmed takistavad uusi ärilisi teadmisi

Olemasolev pärand-IT keskkond on teie ettevõtte jaoks oluline ja töötab hästi, kuid sellel on piirangud ja puuduvad kaasaegsed andmefunktsioonid. Pärandsüsteemis olevatele andmetele pole lihtne ligi pääseda. Samuti kardetakse, et muudatused tuleb hiljem uuesti ümber teha, mis tähendab lisatööd. 

Pärandsüsteemide tulemusel jääb ettevõtetel andmetest väärtus loomata, sest andmed on süsteemi lukustatud ja neid pole lihtne kätte saada. Eelarve ja ressursid kulutatakse lihtsalt olemasoleva süsteemi käimas hoidmiseks, mitte aga innovatsiooniks. 

Kui jõutakse otsuseni IT-süsteemid uuendada või migreerida, kulub märkimisväärne osa eelarvest ja ressurssidest sellele, et vanad andmeintegratsioonid uuesti üles ehitada viisil, mis võimaldab siduda kokku andmed erinevatest süsteemidest, et luua selle põhjal täiesti uusi teadmisi. 

Lahendus: Kaasaegne andmeplatvorm suudab luua andmetest uuel tasemel väärtust

Tänu kaasaegsetele tehnoloogiatele nagu CDC (Change Data Capture), on võimalik tuua andmed pärandandmebaasidest välja ilma rakendusi mõjutamata. Sageli näeme, et mainframe’il on endiselt andmebaasid (ja rakendused), mida ei saa hõlpsasti migreerida. Koodis on peidetud aastatepikkune arendus ja ärireeglid, mille on loonud inimesed, kes on organisatsioonist lahkunud (või pensionile jäänud). See põhjustab kõrgeid kulusid ja paindlikkuse puudumist (keegi ei julge süsteemi muuta). 

CDC abil võib pärandandmebaas lihtsalt töötada, kuid andmeid saab ka kohe edastada kaasaegsele andmeplatvormile. Teised rakendused, mis vajavad neid andmeid, saavad need kätte uuelt platvormilt . Pealegi saab andmeid sellel platvormil edasi muuta ja rikastada, mõjutamata pärandandmebaasi ja -rakendust. 

Kaasaegse andmeplatvormi seadistamine vastavalt Sparkle’i viitearhitektuurile võib aidata saada uusi teadmisi, ilma sõltuvuseta allolevatest vanadest pärandallikatest. See võimaldab alliksüsteemide migratsioone läbi viia ilma olulise mõjuta andmeplatvormile või aruannetele. See võimaldab teie organisatsioonil investeerida innovatsiooni, ja luua kohest väärtust, selle asemel, et kulutada suuri summasid lihtsalt olemasoleva süsteemi ülalhoiuks. 

Andmeplatvormi moderniseerimise abil saate oma IT-süsteemide ülesed andmevood sujuvamaks muuta ja tõkked eemaldada. Nii saate saavutada oma strateegilised ärilised eesmärgid. Kaasaegne andmeplatvorm suudab täita praeguseid ja tulevasi (+/-5 aastat) andmevajadusi. See on sageli pilvepõhine, integreerib andmeid mitmest süsteemist ning selle seadistamine ja hooldamine on kuluefektiivne.  

Võtke meiega ühendust, et teada saada, kuidas Sparkle kasutab uudseid tööriistu andmete hankimiseks pärand-IT-süsteemidest.