Väljakutsed

Kas olete valmis oma andmedeemonitega silmitsi seisma?

Pilvetehnoloogiale üleminek

Tänapäeval toimuvad tehnoloogilised uuendused peamiselt pilves. Kas soovite saada pilve uuenduslikke eeliseid? Kas olete valmis oma analüütika pilve üle viima? 

Pilve mugavus on ilmne

Pilv on muutunud kõige mugavamaks lahenduseks andmete salvestamisel. See on kuluefektiivne, paindlik ja võimaldab rohkem andmealast innovatsiooni. 

Kuluefektiivne: Ostes andmete salvestuseteenuse väljast, saavad ettevõtted hoida kokku sisemistelt andmete salvestuse ja säilitamisega seotud ressurssidelt. Pilveteenuste turul valitseb tihe konkurents, mis võimaldab organisatsioonidel leida häid lahendusi taskukohase hinnaga. 

Paindlik: Pilveteenuse pakkujad võimaldavad paindlikkust salvestusplaanide ja -mahtude suurendamisel ja vähendamisel. Lihtsa klikivajutusega on võimalik valida mitmeid lisateenuseid nagu turvalisustase, automatika, sünkroniseerimine jmt. Loomulikult tuleb jälgida ka hinda! 

Innovatsioon: Tänapäeval toimub peaaegu kogu andmetega seotud innovatsioon pilves. Näiteks tehisintellekti ja masinõppe tõus on arvutusvõimsuse kasvu tulemus, mis on tehtud võimalikuks pilvesalvestuse paindlikkuse ja mahu kaudu. Üha rohkem tehnoloogiapakkujaid eelistab tulevastes arendustes esimese valikuna eelkõige pilve. 

Väljakutse: kuidas tõhusalt pilve üle minna? Ja kuidas oma andmeid kaitsta?

Enamik organisatsioone mõistab potentsiaali, mida pilve üleminek võib pakkuda. Kuid on ka neid, kes kõhklevad. 

Sageli on kaks peamist põhjust: kas ärilised eesmärgid pole selged või nähakse pilve liikumisega seotud takistusi (tavaliselt privaatsus ja turvalisus). 

Pilve liikumise edasilükkamisel näeme, et organisatsioonide positsioon turul nõrgeneb võrreldes organisatsioonidega, kes on seda juba teinud. Nendevaheline lõhe suureneb, kuna esimesed peavad veel pilve üleminekusse investeerima, samas kui teised keskenduvad täielikult innovatsioonile ja uute äriliste teadmiste avastamisele.  

Lahendus: Määrake ülemineku ulatus ja võtke kasutusele kaasaegne andmeplatvorm

Pilvele ülemineku hõlbustamiseks tuleb esmalt viia läbi andmebaaside ja rakenduste mõjuhinnang. See võimaldab mõista riske, määrata projekti õige ulatuse, ajakava ja prioriteedid. Ärilised eesmärgid tehakse üksikasjalikumalt selgeks investeeringuvajaduste ja kulude kokkuhoiu osas.  

Selle tulemusena luuakse migratsiooniplaan. Migratsioon viiakse ideaalis läbi iteratiivselt. Võib juhtuda, et praegusest maastikust ei migreerita teatud osi, kuna ROI (Return On Investment) puudub või privaatsus- ja turvariske ei saa piisavalt maandada. Kuigi pilvesalvestuse pakkujad võtavad kasutusele üha rohkem tehnilisi meetmeid nende lahendamiseks. 

Ideaalis ei ole migratsioon lihtsalt ‘AS-IS’ migratsioon. On optimaalne määratleda ‘TO-BE’ olukord, mis hõlmab nii praeguseid kui  ka tulevasi vajadusi. Selle raames tuleks eemaldada, konsolideerida või arhiveerida osad, mis enam ei paku mingit praegust ega tulevast väärtust. 

Kaasaegne andmeplatvorm, koos või ilma migratsioonita, võimaldab organisatsioonil kasutada pilve eeliseid kulude, paindlikkuse ja innovatsiooni osas. See võimaldab soovi korral kasutada arhitektuuris (peaaegu) reaalajas komponente, näiteks IoT seadmete, andurite või videovoogude puhul.  

Selline kaasaegne kihilise arhitektuuriga andmeplatvorm on palju tõhusam ja suudab rahuldada praegused ja tulevased (+/- 5 aastat) andmevajadused. See on sageli pilvepõhine, integreerib andmeid mitmest süsteemist ning selle seadistamine ja hooldamine on kuluefektiivne. Kaasaegse andmeplatvormi eelis ei peitu ainult selle võimekuses toetada täiustatud analüütikat vaid ka saadud kiiruses ja efektiivsuses. 

Võtke ühendust meie ekspertidega, et arutada ja lahendada oma andmeprobleeme.